Шукати в цьому блозі

Перекладач

четвер, 2 листопада 2017 р.

Цікава гра UNO


У нашому класі  гра  UNO дуже популярна. Вона нам дуже подобається. Ми кожного дня на перервах збираємося в одну велику групу та граємо. Тепер наші перерви стали значно цікавішими.
Уно - це американська гра.  Назва перекладається з італійської і іспанської мови як «один». Гра була запатентована в 1971 році Мерлом Роббінсом. 
     Мета гри — першим набрати 500 балів (як правило, за декілька раундів). Гравець, який скинув всі картки, досягає цього за рахунок карток, які залишилися на руках в інших гравців. 
Щоб почати гру, потрібно роздати по 7 карток кожному гравцю; верхня картка на колоді перевертається і відкладється, таким чином, вона стає основою колоди скидання. Гравець, який знаходиться зліва від роздаваючого, ходить першим, якщо перша картка не є карткою дій чи «Замовити колір».
Наступний гравець може зробити: 
·         зіграти карткою «Замовити колір» чи «Замовити колір взяти 4»
·         взяти верхню картку з банку
Гра продовжується за годинниковою стрілкою
·         Якщо гравець під час скидання передостаньої картки не вигукнув «УНО» і був спійманий перед тим, як наступний гравець почав грати (витягнув картку, добрав картку чи доторкнувся скинутої колоди, залежить від інтерпретації), тоді він має взяти 2 картки. «УНО» має бути вигукнуто після того, як ляже карта. Якщо гравець не був вчасно спійманий чи згадав перед тим як був спійманий, тоді штраф відміняється. Якщо гравець вигукнув «УНО» неправильно, то він має взяти додатково 4 картки.









Немає коментарів:

Дописати коментар